Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

DUNABARÁTOK KERESTETNEK
2016-03-03

Pozsonyon keresztül vezet az út Budapestre. Novemberben a szlovák fővárosban tartják éves összejövetelüket a Duna Régió civiljei, majd jövőre Budapest következik. Már most elkezdődnek az előkészületek. Ha érdekli Önt a regionális együttműködés és a Duna Régió Stratégiája, töltse ki jelentkezési lapunkat!

Hírlevelünkben rendszeresen beszámolunk az EU Duna Régió Stratégiájának civil szervezetek számára fontos fejleményeiről. Ismeretes, hogy a régió 14 országának képviselői – köztük civilek – minden év őszén egy reprezentatív összejövetel keretében találkoznak. Az idén november elején Pozsony lesz a házigazda. Az esemény jelentőségét növeli, hogy az év második felében Szlovákia tölti be az EU Tanácsa soros elnöki tisztét. 

A civilek is elkezdtek mozgolódni. Jelenleg ez ötletgyűjtés folyik. Olyan elképzelésekre számítanak a szervezők, melyek alkalmasak a társadalmi részvétel erősítésére a Stratégia végrehajtásában, ezzel is erősítve a párbeszédet az EU és intézményei, valamint az állampolgárok között. 

Bekapcsolódásunk ebbe a folyamatba már csak azért is fontos, mert jövő ősszel Budapest ad otthont az éves Duna konferenciának és jó lenne, ha a hazai civil szervezetek érdemben hozzá tudnának járulni ennek eredményes munkavégzéséhez. 

Felkészülésünket elősegítendő az Európa Ház azt tervezi, hogy másokkal együttműködve a hagyományosan megrendezésre kerülő Nemzetközi Duna Napon (június 29.) szakmai konferenciát szervez Budapesten, majd november elején egy csoporttal Pozsonyba látogat, hogy mindenekelőtt a „nagy” fórumhoz kapcsolódó civil programokon mutassuk be, hogyan készülünk a 2017-es házigazdaságunkra. 

A siker elengedhetetlen feltétele az együttműködés. Ezért arra kérünk minden, a dunai együttműködés kérdései iránt érdeklődőt, hogy az alábbi jelentkezési lap kitöltésével jelezze érdeklődését. 

A jelentkezési lap:
http://goo.gl/forms/yj1VHt97aL 

További információk az  EU Duna-régió stratégiájáról:
http://www.danube-region.eu/

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat