Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

OHIM HELYETT EUIPO
2016-03-31

Megváltozott néven folytatja működését az Európai Unió védjegyekkel fogalkozó hivatala és az uniós szinten bejegyzett védjegyek elnevezése is megváltozott.

2016. március 23-án lépett életbe a korábbit felülvizsgáló uniós védjegyekről szóló jogszabály. Az egyik fontos változás, hogy a korábban közösségi védjegy elnevezés európai uniós védjegyre módosult, a másik, hogy a védjegyeket kezelő a hivatal neve is megváltozott Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalára (EUIPO).

Az európai védjegyhivatal alicantei (Spanyolország) központjában 1996 óta több mint 1,3 millió, a világ szinte minden országából és régiójából érkező közösségi védjegybejelentési kérelmet dolgoztak fel az EU 23 nyelvén.

Az EUIPO az EU legnagyobb decentralizált ügynöksége. Teljes mértékben önfinanszírozó intézmény, amely semmilyen támogatást nem kap az Unió költségvetéséből. A közösségi védjegy és a lajstromozott közösségi formatervezési minta (RCD) kezelése mellett partnereivel, az EU nemzeti és regionális szintű szellemi tulajdonjogi hivatalaival együttműködve, egy még erősebb, uniós szintű, a felhasználók javát szolgáló szellemi tulajdonjogi rendszer kiépítésén fáradozik.

https://euipo.europa.eu/


Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat