Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ELNÖKÉNEK ÜZENETE A BRÜSSZELI TÁMADÁSOK UTÁN
2016-03-31

Őszinte részvétemet szeretném kifejezni a brüsszeli lakosságnak, a támadásban megsebesülteknek, és mindazok családjainak és hozzátartozóinak, akiket a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson ma reggel  bekövetkezett robbantások érintettek. Egyúttal a támogatásomról és szolidaritásomról biztosítom a belga hatóságokat.

[eu.hu]

Dicséret illeti a biztonsági erőket, a segélyhívó szolgálatokat és azokat az embereket, akik az áldozatok mentésében közreműködtek, és azokat is, akik még mindig ezt teszik.

Egyúttal meg szeretném nyugtatni az Európai Bizottság és a többi intézmény személyzetét, és kifejezésre juttatni, hogy a biztonságuk prioritás marad számomra. Minden lehetséges intézkedés megtételénél együttműködünk a belga hatóságokkal.

Ma Brüsszelt érte támadás. Ugyanakkor egész Európa célponttá vált. Az Európai Uniónak és az intézményeknek most és a jövőben is egységesnek kell lenniük a terrorral szemben.

Ezek az események hatással vannak ránk, de nem rémítenek meg minket. Folytatjuk munkánkat azért, hogy együtt szembenézzünk a  terrorfenyegetettséggel és európai megoldásokat találjunk a mindannyiunkat érintő kérdésekre.

http://ec.europa.eu/hungary/news/2016/20160322_brussels_terror_attacks_hu.htm


Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat