Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ACCESS-pályázat civileknek
2003-03-19

Az eredetileg meghirdetett március 15-érõl 28-ra halasztották a közép-és kelet-európai csatlakozó országok civil társadalmának megerõsítése és csatlakozásra felkészítése érdekében civil szervezetek számára kiírt Phare ACCESS 2001 pályázatok beadási határidejét.

A mikroprojektek között a környezet- és egészségvédelemmel kapcsolatos témában indulók összesen 400 ezer, a társadalmi-gazdasági fejlõdéssel (ezen belül is a fogyasztói érdekvédelem elõsegítésével, szövetkezeti érdekvédelemmel foglalkozó és más társadalmi-gazdasági szerepet betöltõ szervezetek erõsítésével, a munkavállalók jogainak védelmével és a társadalmi párbeszéd elõmozdításával) foglalkozó indulók százezer euróra pályázhatnak.
A társadalmi reintegrációhoz való hozzájárulást és/vagy a társadalom perifériájára szorult csoportok fenntartható közegészségügyi és szociális támogatását célzó kezdeményezések együttesen félmillió euróra pályázhatnak. Ilyen csoportokként említi a pályázat kiírása egyebek mellett a kisebbségek tagjait, a fogyatékosokat, az idõseket, a hajléktalanokat, a kallódó vagy bántalmazott gyerekeket, az írástudatlanokat, a munkanélkülieket, a szenvedélybetegeket, az AIDS-ben szenvedõket, a bántalmazottakat, a krónikus megbetegedésben szenvedõket.
A minimálisan pályázható összeg öt-, a maximálisan kérhetõ ötvenezer euró. Az ugyanezen témakörökben kiírt makroprojekt-pályázaton  amelyen összesen 700 ezer eurót osztanak szét  50-100 ezer euró közötti összegre lehet pályázni.
Ugyanezen témákra fókuszálva lehet  szintén meghosszabbított határidõ mellett  jelentkezni a hálózatépítést támogató pályázatra. Ennek célja, hogy részvételi lehetõséget biztosítson a magyar civil szervezetek számára az uniós és tagjelölt országokban mûködõ partnereik által szervezett multinacionális konferenciákon, szemináriumokon való részvételre. A pályázat keretösszege 100 ezer euró; az egyes projektekre maximálisan kérhetõ támogatás ennek tizede.
Egy szervezet indulhat több pályázaton is, ha azok nem állnak szakmai és pénzügyi kapcsolatban egymással, míg nem nyújthatnak be érvényes jelentkezést a kizárólag önkormányzati alapítású alapítványok. A pályázók bármely olyan szervezetet partnerül választhatnak, amely a kiírás szerint pályázat benyújtásra is jogosult lenne.

További információ: www.eu2004.hu, www.demnet.org.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat