Hírek > Egyéb hírek  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

TÁMOGATÁS KÉRÉSE
2003-05-26

TISZTELT CIVIL KOLLÉGÁK!

A kormányzat és a magyarországi civil szervezetek között kötendõ megállapodást elõkészítõ civil munkacsoport koordinátoraként keresem meg véleményét és támogatását kérve. Olyan kérdésrõl van ugyanis szó, mely jól illeszkedik az ország európai integrációs törekvéseihez.

Munkacsoportunk a Civil Együttmûködés Program (CEP) keretében alakult négy civil csoport egyike. 2002 november elején láttunk munkához azzal a céllal, hogy civil oldalról kidolgozzunk egy olyan megállapodás tervezetét, mely a partnerségi elv alapján hosszabb távon keretet ad a kormányzat-civil együttmûködésnek. Munkánkat nyitottan végezzük, abba minden érdeklõdõ szervezet szabadon bekapcsolódhat. A havi rendszerességgel tartott üléseinkre eddig több mint 120 civil szervezet jelezte részvételi szándékát.

A megállapodás tervezete munkacsoportunk közel féléves munkájának az eredménye. (A megállapodás tervezete megtalálható az interneten: http://www.civilegyuttmukodes.hu/4munkabiz/4/4compacthun5-25-04-03.html) Bár igyekeztünk körültekintõen eljárni, alaposan tájékozódni és gondosan fogalmazni, nem tartjuk magunkat tévedhetetlennek. Ezért a szélesebb civil nyilvánossághoz fordulunk. Postai úton 5000 civil szervezetnek küldtük el ezt a levelet és ezzel párhuzamosan elküldjük a Civil Európa címlistáján szereplõknek is.

Azt szeretnénk kérni, hogy

1. legyen szíves elolvasni a tervezetet;
2. egyetértése esetén 2003. május 31-ig küldje vissza az ugyancsak mellékelt támogató levelet;
3. amennyiben észrevétele, szövegszerû javaslata van, arról is legyen szíves tájékoztatni.

Válasza fontos hozzájárulás munkánk folytatásához. Azt tervezzük, hogy a válaszadók számára 2003 június folyamán konferenciát szervezünk, ahol további lépéseinket együtt vitatnánk meg.

A részletekrõl a válaszadókat tájékoztatjuk. Javasoljuk, hogy kísérje figyelemmel www.civilegyuttmukodes.hu honlapunkat, ahol további tájékoztatást kap munkánkról.

Támogatására számítva és válaszát várva,

üdvözli:

Barabás Miklós
a kormányzat-civil megállapodást elõkészítõ munkacsoport koordinátora

További információ: E-mail: civil@hu.inter.net, Internet: www.civilegyuttmukodes.hu

Támogató levél

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat