Hírek > Könyv  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

DIÁKNAPTÁR: ÖTÖDSZÖR
2003-07-23

Ha valakit ma megkérdeznek, hogy elegendõ információval rendelkezik-e az Európai Unióról, nagyobb a valószínûsége, hogy nemmel felel, mint igennel. Hozzátehetjük, hogy ez nem csak az információt adókon múlik, de saját magunkon is.

Az európai uniós tagságra való felkészülést már fiatal korban el lehet kezdeni. Ennek egyik forrása lehet a Generation Europe Magyarország Alapítvány által évente kiadott, középiskolásoknak szóló Európa diáknaptár. A 240 oldalas, színes, a/5 méretû kiadvány alapvetõ célja, hogy közérthetõ, érdekes formában adjon tájékoztatást a fiatalik számára a ma és holnap Európájáról, a különbözõ európai intézményekrõl, mûködésükrõl és a fiatalokat érintõ programjaikról. Ezen kívül olvasni lehet benne Magyarország csatlakozásának részleteirõl, tartalmazza a 15 tagállam és a 10 csatlakozó állam országismertetõjét, megtalálható benne Európa térképe és hasznos címek jegyzéke. A naptár Európa diákkártyát tartalmaz, mely különbözõ kedvezményeket biztosít diákok számára.

A hazai kiadó anyaszervezete a brüsszeli Generation Europe Alapítvány, amely 1996-ban indította útjára az Európa diáknaptár programot, melyet ma 12 nyelven, több mint 600,000 példányban fõleg középiskolások használnak Európa-szerte. A diáknaptárt az Európai Unión kívül elõször Magyarországon nyomtatták ki az 1998/1999-es tanévben.

A 2003/2004-es tanévre ötödik alkalommal kiadott diáknaptár 2003 szeptemberében, tanévkezdéskor jelenik meg. Ára 300 forint.

További információ:
Generation Europe Magyarország Alapítvány
E-mail: civil@elender.hu


 

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat