Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ESÉLYEGYENLÕSÉG A FOGLALKOZTATÁSBAN
„Az esélyegyenlõségi politika prioritásairól és az EQUAL európai közösségi kezdeményezésben való magyar részvételrõl”
2003-10-01

A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium és az Esélyegyenlõségi Kormányhivatal 2003. október 13-án 11 órai kezdettel az 1113 Budapest, Tas vezér u. 7. szám alatti Congress Park Hotel Flamenco nagytermében kétnapos konferenciát rendez,

Esélyegyenlõség a foglalkoztatásban
Az esélyegyenlõségi politika prioritásairól és az EQUAL európai közösségi kezdeményezésben való magyar részvételrõl
címmel.

A konferencia témája az Európai Szociális Alapból finanszírozott és az európai esélyegyenlõségi stratégia formálását célzó EQUAL Közösségi Kezdeményezés. Az EQUAL Program keretében megvalósított projektek közös jellemzõje az újszerû megoldások keresése, valamint a tagországok tapasztalatainak megosztása.

Az EQUAL Program keretében 2000-2004 között 1.371 projekt indult el az Európai Unió 15 tagállamában, míg a Cseh Köztársaság és a Magyar Köztársaság kísérleti jelleggel vesz részt a megvalósításban. A kísérleti idõszakban Magyarország részvételét a Phare Program biztosítja. A teljes jogú tagság elnyerését követõen, 2004-tõl a magyar EQUAL Program megvalósítására az Európai Unió elõzetes pénzügyi terve 26,8 millió Eurót (kb. 6,7 milliárd forintot) irányoz elõ, ám ez a forrás csak sikeres pályázatok útján lesz hozzáférhetõ.

A konferencia célja az érdekelt hazai szervezetek felkészülésének, a sikeres magyar EQUAL projektek megtervezésének elõsegítése. A projektek sikere ugyanis a megfelelõ elõkészítésen, valamint a kormányzati és civil szervezetek együttmûködésén fog múlni.

A meghívólevél, a részletes program, a jelentkezési lap, valamint a konferencia tartalmi és technikai tájékoztatója letölthetõ. (http://www.demnet.org.hu/equal/equal.htm)


A jelentkezési lapokat
legkésõbb 2003. október 8-ig kérjük visszajuttatni a konferencia szervezõje részére:
Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány (DemNet)
1053 Budapest, Egyetem tér 5. IV/20.
Tel./fax: (1) 318-5001, 318-5152, 318-5122
E-mail: konferencia@demnet.org.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat