Hírek > Beszámoló programokról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ISMÉT EGYÜTT: CIVILIÁDA 2003
2003-10-31

114 standon mutatkoztak be a magyarországi civil szervezetek képviselõi a Civiliáda 2003 kiállításon, melyre nyolcadik alkalommal került sor az Európa Ház szervezésében Budapesten.

A 2003. október 9-10. között a budapesti Millenáris Parkban megrendezett eseményre közel 3000-en voltak kíváncsiak. A két nap alatt 25 párhuzamos szakmai programot rendeztek a legkülönbözõbb, civil szervezeteket érintõ témákban a környezetvédelmi kérdésektõl a Nemzeti Civil Alapprogramig. A programok között különösen hangsúlyos szerepet kaptak az európai integrációs kérdések, így tájékoztatót tartottak a nemzetközi fejlesztési kérdésekrõl, egy megvalósult EU-tréning tapasztalatairól, Európa új alkotmányáról, a civil szervezetek uniós felkészítését szolgáló brüsszeli irodáról, a Tempus Közalapítvány programjairól, az Európai Információs Pontokról és az EUvonalról, és a Nemzeti Fejlesztési Tervrõl.

Idén is népszerû volt az immár hagyományos helyszíni pályázat, aminek különlegessége, hogy az erre az alkalomra felkért kuratórium még a rendezvény ideje alatt elbírálja a pályázatokat és kihirdetik a nyerteseket. A 2003-ban megnövelt, 400.000 forintos összértékû pályázaton egyenként 50.000 forintos támogatást nyert: Budapesti Magyar-Román Baráti Társaság, Criminon Magyarország Bûnmegelõzési és Rehabilitációs Alapítvány, Drog Stop Kockázatkezelõ Alapítvány, Életút Alapítvány, Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, SZITI Szociális Egyesület, Világ Világossága Alapítvány, Zöldövezet Közhasznú Egyesület.
A pályázatot támogatók névsora: Civitalis Egyesület, Európa Ház, Magyar Teleház Szövetség, Mosoly Nõvérszolgálat és Egészségvédõ Egyesület, Non-Profit Pénzügyi Központ Alapítvány.

További információ: www.europeanhouse.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat