Hírek > Beszámoló programokról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

BESZÁMOLÓ AZ EU KULTÚRA 2000 OKTATÁS ÉS KULTÚRA KERETPROGRAM “EUROPEAN TEXTILE ROUTES” PROGRAMJÁRÓL
2003-10-31

A hannoveri székhelyû European Textile Network (ETN Secretariat), azaz az Európai Textil Hálózat civil szervezet és a Textile Forum Service kiadó tulajdonosa Beatrijs Sterk volt a European Textile Routes címû program fõ koordinátora, melynek magyar partnere a budapesti székhelyû Archaeocomp Egyesület volt.

A European Textile Routes programnak tízenkét ország a résztvevõje: Németország, Olaszország (Toszkána), Spanyolország (Katalónia) - EU-tagok; Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Szlovákia - EU-tagejöltek, valamint Grúzia és Szerbia és Montenegró.

A program egy éves futamidejû volt és 2003 júniusában fejezõdött be. Eredményeként tíz magyarországi textillel, textilipari örökséggel kapcsolatos helyszínt kapcsoltunk be az Európai Textil Hálózat elektronikus adatbázisába, amely az európai textilipari kulturális örökséggel foglalkozó adatbázis és kapcsolódó internetes szolgáltatás.

A jelenleg lezárt program tájékoztató füzeteit és az összes helyszínt tartalmazó CD-t az érdeklõdõk az óbudai Textilmúzeumban találhatják meg. A tájékoztató anyagok három nyelven (angol, francia és német) jelentek meg.

További információ:
http://www.etn-net.org/routes

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat