Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

SOCRATES/GRUNDTVIG FELNÕTTOKTATÁS ÉS ALTERNATÍV TANULÁSI MÓDOK
2004-01-16

A Grundtvig program célja, hogy európai együttmûködési tevékenységek révén elõsegítse a felnõttoktatás európai dimenziójának kialakulását.

A szakmától független, általános ismeretek oktatásának támogatása révén szerves módon egészíti ki az Európai Bizottság Leonardo szakképzési programját. A program értelmezésében felnõttnek számítanak a 25 év feletti személyek, valamint azok a 1624 éves fiatalok, akik nem részesülnek közép- vagy felsõfokú képzésben.

Támogatásra pályázhat bármely, iskolarendszeren belüli vagy kívüli intézmény, amely szerepet vállal a felnõttek általános célú oktatásában.


GRUNDTVIG 2 / TANULÁSI KAPCSOLATOK
Nemzetközi együttmûködések felnõttoktatási intézmények között

A tanulási kapcsolat pályázattípus elsõsorban olyan intézmények részvételét támogatja, amelyek még kevés tapasztalattal rendelkeznek a nemzetközi együttmûködés és a projektszerû munka terén. Az együttmûködés célja a felnõttek tanulási képességének fejlesztése, amely révén az egyén képes felismerni a személyes és szakmai fejlõdéséhez szükséges tanulási igényét, valamint kiválasztani és eredményesen kihasználni a számára megfelelõ tanulási lehetõségeket.

A projektekben legalább 3, különbözõ országbeli partner vesz részt, amelyek közül legalább 1 EU-tagállamból származik. A projektek idõtartama 1-2, kivételes esetben 3 év lehet. Az évi támogatás mértéke intézményenként átlag 7-8 000 euró.

A tanulási kapcsolat pályázatot 2004. március 1-ig nyújtja be minden résztvevõ a saját nemzeti irodájához. Az egyazon projektben résztvevõ partnerek pályázata megegyezik, kivéve a költségvetési fejezetet, amelyet minden partner saját maga készít el. A nemzeti irodák külön-külön bírálják el a pályázatokat, majd egymás közt egyeztetnek arról, hogy mely projekteket fogadják el.
A magyar részvételû pályázatok közül 2004-ben elõnyt élveznek azok, amelyek
- az aktív állampolgársághoz szükséges ismeretek oktatását célozzák
- segítik az iskolát alapképzettség nélkül elhagyó felnõtteket visszatérni az oktatásba (a tanulási készségek és az írás-olvasás-számolási ismeretek javításával).

2004. március 1. (postai feladás dátuma) 

További információ:
Tempus Közalapítvány /Socrates Nemzeti Iroda
Cím: 1134 Budapest, Váci út 37.
Postacím: 1438 Budapest 70., Pf. 508.
Központi szám: (1) 237-1300
Infovonal: (1) 237-1320
E-mail: info@tpf.hu
Internet:
www.tka.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat