Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ÚJRA EUPROM TANFOLYAM
2004-01-16

Az Ipar Mûszaki Fejlesztéséért Alapítvány tavalyi évben útjára indított Európai Programmenedzserek Képzése - EUPROM tanfolyamait a 2004-es esztendõben is folytatja.

A 80 és 140 órás tanfolyamokon részt vevõ hallgatók megismerik az EU intézményi és döntéshozatali rendszerét, az uniós szabályozás legfontosabb elemeit, hazánk uniós tagságával megnyíló európai uniós támogatási programokat, az ezekhez kapcsolódó pályázati lehetõségeket. Ezeket nagyobb eséllyel tudják majd igénybe venni, valamint képesek lesznek jelentõsebb probléma nélkül partnereket keresni konzorciumok kialakításához és a nemzetközi együttmûködéshez. Elsajátíthatják a sikeres pályázatíráshoz szükséges fortélyokat, pályázatírói szaknyelvet; elemezni fogjnak korábbi sikeres és sikertelen pályázatokat. E témakörben a mikro-, kis- és középvállalkozások is magabiztosabban tudnak majd részt venni nemzetközi tárgyalásokon az elsajátított tárgyalási technikák birtokában, mely szintén jelentõsen javíthatja esélyeiket és versenyképességüket.

Az EUPROM képzésen oktatott modern menedzsment technikák (pl.: Projekt Ciklus Menedzsment - PCM) segítségével a hallgatók jól fel tudják használni az elnyert uniós pénzeket, rendkívül pontosan, megbízhatóan és elõre kalkulálhatóan lesznek képesek menedzselni a folyamatokat és elkészíteni az idõközi és záróbeszámolókat, amelyekkel a támogatott projektek sikeres megvalósítását igazolják.

A nagy érdeklõdésre való tekintettel az Alapítvány 2004. február 10-én indítja újabb, 80 órás tematikára épülõ képzését, melynek foglalkozásai kéthetente kedd-szerdai napokon lesznek.

A képzésre 2004. január 28-ig várjuk a jelentkezéseket. További részletek az interneten: www.euprom.hu .

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat