Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ELÕSZÖR GYÛLNEK A SKÓT CIVILEK
2004-02-09

Elõször rendezik meg a skót civil szervezetek kiállítását február végén a skóciai Glasgow-ban.

A kétnapos rendezvényt egyszerûen csak "A találkozónak" (angolul: The Gathering) nevezték el a szervezõk, akik mintegy 3000 látogatót várnak, elsõsorban a civil szektorban dolgozóit, önkénteseket, civil szervezetnél dolgozni vágyókat. A mintegy 100 standon 132 szervezet jelezte részvételét, és vállalta a borsos kiállítási költséget (egy 6 négyzetméteres stand 340 fontba (kb. 132000 forint) kerül civil szervezeteknek, erre jön még 17,5 százalék áfa).

A kiállítól között a civil szervezetek széles köre megtalálható, így a The Big Issue hajléktalan-lap skót kiadását kezelõ alapítvány, a Vöröskereszt, de - a Charity Fair-en, az angolok hasonló rendezvényén megszokott módon - kiállítanak a civil szervezetekhez köthetõ üzleti szolgáltatók: bankok, biztosítók is, és olyan intézmények, mint az újonnan létrehozott Skót Parlament, vagy az Európai Bizottság.

A skót rendezvény a magyarországi civil szervezetek országos kiállításához képest gyerekcipõben jár. A Civiliádát ugyanis 1996-ban rendezte meg elõször az Európa Ház és már a kilencedik alkalommal kerül sor az eseményre 2004 szeptemberében.

Dátum: 2004. február 23-24.
Helyszín: Scottish Exhibition and Conference Centre, Glasgow, Skócia
Szervezõ: Önkéntes Szervezetek Skót Tanácsa (SCVO)
További információ:
http://www.gatherscotland.org.uk

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat