Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ABLAK A VILÁGRA
Fotópályázat
2004-04-06

Szeretsz fényképezni? Érdekel a pillanat varázsa? Bárhogyan is van, számítunk részvételedre az amatõr fotó pályázatunkon!

Az Európa Ház és a Generation Europe Magyarország Alapítvány az ARCI Toscana (Olaszország), a Schulzentrum Bürgmeister Smidt KLA (Németország) és az SOS Racismo (Portugália) szervezeteivel közösen fotó pályázatot hirdet, melynek központi témája a multikulturalizmus szellemiségének megjelenítése.

A pályázaton történõ részvétel feltételei:
A fényképeknek az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának elsõ paragrafusa szellemiségét kell követnie: “Minden emberi lény szabadon születik és egyenlõ méltósága és joga van. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy viseltessenek.”

A képek középpontjában az emberek közötti segítségnyújtás, a szolidaritás konkrét, gyakorlati helyzetben történõ megvalósulásának kell állnia.

A pályázaton résztvevõk
- elismerik, hogy õk készítették a fényképet és rendelkeznek annak tulajdonosai jogaival;
- beleegyeznek, hogy munkájuk felhasználható lesz a készülõ nemzetközi naptárban;
- elismerik, hogy a fényképek más pályázaton nem nyertek még díjat.

Egy pályázó maximum 3 fényképpel pályázhat. A beküldött fényképnek tartalmaznia kell az elkészítõje nevét, az elkészítést helyszínét és idõpontját, valamint egy rövid (max. 3 mondat) leírást.

Ki vehet részt a pályázaton?
Minden 12-19 év közötti, a résztvevõ országokban élõ (Magyarország, Olaszország, Németország, Portugália) amatõr fotós beküldheti felvételeit.

Hova kell küldeni a fényképeket?
A pályamûveket a magyarországi résztvevõk a következõ címre küldhetik be:
Európa Ház
1389 Budapest, Pf. 113.
E-mail: civil@hu.inter.net

Beadási határidõ:
A pályázatok beadásának végsõ határideje 2004. április 19. (feladási postabélyegzõ)

Technikai leírás:
A pályázaton részt vehetnek hagyományos és digitális technikával készült felvételek is. A hagyományos technikával készült képeknél az elõhívott fényképeket 10*15 cm-es vagy 13*18 cm-es méretben kell eljuttatni a szervezõkhöz.

Díjak:
A pályázatot meghirdetõ szervezetek képviselõi kiválasztják a legjobbnak ítélt 12 felvételt (3 felvétel országonként). A képek felhasználásável egy nemzetközi naptár készül, melyet a szervezõk iskolákhoz fognak eljuttatni. Az elbírálók döntése végleges.

A magyarországi pályázók elsõ tíz helyezettje egynapos bécsi EU-s tanulmányúton vehet részt. A beküldött fényképekbõl kiállítást rendezünk a Civiliáda 2004-en, a magyarországi civil szervezetek országos találkozóján.

További információ és jelentkezési lap: Európa Ház
Telefon: (1) 356-8440
E-mail: civil@hu.inter.net

Jelentkezési lap

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat