Hírek > Egyéb hírek  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

KÜZDJÖN A NYILVÁNOSSÁGÉRT!
2004-07-12

A Magyar Távirati Irodánál eddig az volt a gyakorlat, hogy civil szervezetek viszonylag kis erõfeszítéssel tudták híreiket, felhívásaikat, közleményeiket közreadni. 2004. július 1-tõl azonban a hírszolgáltatás csak limitált számban ingyenes és csak megkötött szerzõdés alapján adja ki az MTI a civil szervezeti közleményeket.

Évenként egy civil szervezet 15 ingyenes közleményre jogosult (2004 második felében ez arányosan kevesebb, szám szerint 8). Természetesen ezen felül is lehet hírt adni magunkról, de már az érvényes díjtáblázat alapján fizetni is kell. Például egy meghívó (maximum 750 karakter) közreadása 13.000 forint; egy 1 oldalas hírért (maximum 1800 karakter szóközzel) pedig 29.000 forintot kell fizetni. Plusz áfa.

Érdemes arra is figyelni, hogy ún. beírási költséget számítanak fel a nem elektronikus úton eljuttatott anyagokért, ezért érdemes e-mailt használni.

A szerzõdéskötés némi utánjárás után sikerrel is kecsegtethet: regisztrációkor meg kell adni a szervezet nevét, címét, adó- és bankszámlaszámát, a szervezet képviselõjének nevét, és el kell juttatni az MTI-hez a képviselõ aláírási címpéldányát és a szervezet bírósági bejegyzését (mindkettõt másolatban). Ez alapján az MTI elkészíti a szerzõdés-tervezetet a megfelelõ adatokkal és eljuttatja az érintett szervezetnek. A szervezet képviselõje aláírja a szerzõdést és visszaküldi az MTI-nek. Mindezt 5 példányban. Arról nem szól a fáma, hogy mi van akkor, ha valaki a szerzõdésen változtatni szeretne: hozzá szeretne tenni vagy ki szeretni húzni belõle, mindenesetre nem valószínû, hogy meggyorsítja az eljárást.

Aki a Nemzeti Civil Alapprogram elsõ pályázatainak tapasztalatai után kedvet érez egy újabb kihívásra, mindenképpen vegye fel a kapcsolatot a
z MTI-vel. Levezetésképp.

További információ és regisztráció:

Kiss Márta, értékesítési menedzser, Magyar Távirati Iroda
E-mail: kissm@mti.hu
Internet:
www.mti.hu
Tel.: (1) 375-6722/1367
Fax: (1) 375-3973

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat