Hírek > Könyv  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

JELENTÉS AZ ÜZLETI TANÁCSTÓL
2004-08-27

Versenyképes Magyarországért a versenyképes Európában címmel hatodik alkalommal jelentette meg jelentését Magyarországról a Magyar Európai Üzleti Tanács (HEBC) (az 1998-ban alakult fórum az európai nagyvállalatok magyarországi leányvállalatainak vezetõit tömöríti).

A Günter Verheugen bõvítési biztos elószavával megjelentetett jelentés fõleg a gazdaság kérdéseivel foglalkozik, de található benne összefoglaló a társadalmi folyamatokról is. A jelentés megjegyzi: az európai uniós átlaghoz történõ felzárkózás során nem lehet figyelmen kívül hagyni a társadalom állapotát, ugyanis: „Nem lehet ambíciózus felzárkózási programot végrehajtani megosztott társadalomban, olyan közegben, ahol az európai átlagnál rosszabb az általános munkamorál."

A jelentés szól a civil szervezetek mûködésérõl is. Legfontosabb megállapítása az, hogy szükséges kialakítani a civil társadalom és a kormányzat közötti együttmûködés keretét annak érdekében, hogy az alulról jövõ érdemi kezdeményezéseket, véleményeket intézményes keretek között lehessen figyelembe venni.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat