Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

VI. CIVIL FÓRUM ERDÉLYBEN
konferencia
2004-08-27

A civil szféra egyre jelentõsebb szerepet tölt be az erdélyi magyar társadalom életében. Az Európai Unióhoz való csatlakozás a számtalan lehetõség mellett komoly követelményekkel szembesíti a civil szervezeteket is.

Az erdélyi magyar civil szférának küldetése beteljesítése érdekében folyamatosan kell fejlõdnie és a szabadságra, a közösségi értékekre, az együttmûködésre alapozva kell részt vállalnia a társadalmi feladatok ellátásában.

Az Erdélyi Magyar Civil Szervezetekért Alapítvány a szakmai tájékoztatás és fejlõdés, a kapcsolatteremtés és a közös célok érdekében történõ összefogás szándékával 2004-ben is megszervezi szeptember 1011 között a civil szervezetek konferenciáját VI. Civil Fórum 2004 - A civil szféra esélyei az EU-s csatlakozás folyamatában címmel.

A konferencia plenáris elõadások és tematikus szekcióülések keretében zajlik, és új szekciókkal (Média és Szórvány) és szakmai tanácskozásokkal is gazdagodik idén a program. Meg kell említeni, hogy Andreas Gross, az Európa Tanács Parlamenti Közgyûlésének alelnöke, is elfogadta a szervezõk meghívását.

Külön tanácskozás szól majd a jelenlegi támogatási rendszerek és stratégiák problémáiról, és ez alkalommal is lesz nyilvános vitafórum, mely aktuális és fontos kérdésben törekszik megszólaltatni a civil szervezetek képviselõit, idén a Jogi és erkölcsi szabályozások a civil szférában témában.

A civil szféra hatékonyabb érdek- és értékérvényesítõ tevékenysége érdekében intézményesülésre szükség van, ezért a rendezvényen sor kerül az Erdélyi Magyar Civil Szervezetek Szövetségének alapító közgyûlésére is.

Dátum: 2004. szeptember 10-11.
Helyszín: Kolozsvár (Cluj)
Szervezõ: Erdélyi Magyar Civil Szervezetekért Alapítvány (EMCSZA)
További információ és jelentkezés:
Csáki Rozália, fõszervezõ, EMCSZA
Cím: 400364 Kolozsvár (Cluj), Erdõ (Padurii) u. 11., Románia
Tel/fax: (40-264) 522-401
E-mail: ermacisza@cluj.astral.ro csaki.rozalia@home.ro
Levelezõlista: ermacisz@yahoogroups.com

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat