Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

EU PÁLYÁZATÍRÓ TRÉNING A TEMPUSTÓL
képzés
2004-08-27

A Tempus Közalapítvány EU pályázatíró tréninget tart a fogyatékkal élõ társadalmi csoportokkal, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekkel foglalkozó civil- és érdekképviseleti szervezetek felkészítésére.

Tekintettel arra, hogy Magyarország teljes jogú tagja az Európai Uniónak, megnyíltak elõttünk is az EU közösségi forrásokból támogatott pályázati lehetõségek. Annak érdekében, hogy a támogatásokat sikeresen le lehessen hívni, és azok az érintett célcsoportok számára is elérhetõvé váljanak, el kell sajátítani azt a szemléletet, és azokat a kompetenciákat, amelyek a pályázatírás nélkülözhetetlen velejárói. Erre kínál lehetõséget az “EU pályázatkészítõ tréning” címû képzés a fogyatékkal élõ társadalmi csoportokkal, valamint a nemzeti és etnikai kisebbségekkel foglalkozó civil- és érdekképviseleti szervezetek számára.

A Tempus Közalapítvány EU-támogatások felhasználására való felkészítõ képzésekben való többéves tapasztalatára, a Strukturális Alapok felhasználására, projektek tervezésére, pályázatok elkészítésére felkészítõ képzések területén való jártasságára, valamint hátrányos helyzetû célcsoportok kiemelt kezelésére való tekintettel, megbízást kapott az Informatikai és Hírközlési Minisztériumtól, hogy szervezzen felkészítõ tanfolyamot az EU által támogatott pályázatokon történõ sikeres részvételre.

A képzésben a nemzeti és etnikai kisebbségek, valamint a fogyatékkal élõk érdekképviseletei, szakmai szövetségei és civil szervezetei vesznek részt.

A képzés program összesen 100 tanóra. A képzés fõ tartalmi egységei:
- Az EU fejlesztési források áttekintése, pályázati lehetoségek, pályázatfigyelés (30 tanóra)
- Projektmenedzsment lépésrõl lépésre (60 tanóra, amely tartalmazza az egyéni tanácsadást)
- Informatikai készségfejlesztés (10 tanóra). Az informatikai modul nem elkülönülten, hanem a tartalmi modulok részeként kerül megvalósításra.

A képzés ütemezése:
A képzések végrehajtása 3 csoportban folyik:
1. csoport: 2004. október 14. - 2004. november 30.
2. csoport: 2005. január 4. - 2005. február 18.
3. csoport: 2005. január 24. - 2005. március 8.

Jelentkezési határidõ: 2004. szeptember 17. (postabélyegzõ dátuma).A hiánytalanul kitöltött pályázati formanyomtatványokat 2 példányban (1 eredeti, egy másolat) Tempus Közalapítvány postacímére (1438 Budapest 70, Pf. 508.) kell postán eljuttatni.

További információ
A képzéssel és a jelentkezéssel kapcsolatban felvilágosítás és további információ:
Cseh Tímea, Tempus Közalapítvány
Tel.: (1) 237-1320
E-mail: timea.cseh@tpf.hu
Internet:
www.tpf.iif.hu/pages/subpage/index.php?id=435&lang_type=hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat