Hírek > Egyéb hírek  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

PHARE ACCESS: ZÁRÁSKÉNT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ
2004-09-09

A Phare Access 1999-es és 2000-es kiírásának zárásaként a lebonyolító Kurátor Alap- és Alapítványkezelõ Kft sajtótájékoztatót szervezett 2004. szeptember 7-én Budapesten.

A Phare Access az Európai Közösségek „intézményfejlesztési” programja, amelynek elsõdleges célja volt az újonnan csatlakozott 10 ország civil társdalmának megerõsítése és csatlakozásra való felkészítése. Az 1999-es és 2000-es pályázati kiírásban összesen 70 pályázat nyert, összesen 2 millió 410 ezer euró összeget. A megvalósult programok sokszínûségét mutatja, hogy, az Access finanszírozott többek között dajkaképzõ programot roma nõk számára, gondozóházak felépítését, hajléktalan jogsegélyszolgálatot, nyelvoktatást mozgássérültek számára, és nem utolsó sorban uniós képzési programot (az Európa Ház szervezésében).

Az alkalomra kiadott sajtóközlemény külön hangsúlyozza, hogy a Phare Access programban részt vevõ civileknek szigorú követelményeknek kellett megfelelniük (ellenõrzés, beszámolás, stb.), ami - a megszerzett tapasztalatok okán - hozzájárulhat további uniós pályázatokon való sikeres részvételhez.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat