Hírek > Egyéb hírek  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

PRODI GRATULÁLT AZ OLIMPIÁHOZ
2004-09-09

Az athéni olimpiai záróünnepség után Romano Prodi, az Európai Bizottság elnöke hétfõn (2004. augusztus 30.) köszöntötte Athént és a görögöket a nagyszerûen megszervezett olimpiai játékokért.

Prodi kiemelte, hogy az Európai Unió tagországainak sportolói kiemelkedõen szerepeltek: összesen 82 aranyérmet és összesen több mint 280 érmet nyertek a játékok alatt. (A hivatalos összesítésben az Egyesült Államok csapata végzett az elsõ helyen 35 arannyal, második Kína (32 arany), harmadik Oroszország (27 arany)).

Prodi megemlítette, hogy jó lenne, ha az EU-tagországok összetartozása valamilyen formában megjelenik az olimpiákon is. Példának hozta fel azt a lehetõséget, hogy a 25-ök nemzeti lobogójuk mellett az EU-zászlóval vonuljanak fel a 2008-as pekingi olimpián.

--

Az érdekes gondolatkísérletet továbbfûzve: az uniós különversenyben Magyarország a hivatalos eredménynél (13. hely: 8 arany, 6 ezüst, 3 bronz) elõkelõbben végzett. Az uniós tagállamok közül csak négy nemzet (Németország, Franciaország, Olaszország, Egyesült Királyság) elõz meg minket. Még fényesebb a kép, ha a tíz új tagállamot nézzük, ugyanis ebben az összevetésben ugyanis mi lettünk az elsõk, mögöttünk a lengyelek vannak 3 arannyal és a szlovákok 2-vel.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat