Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

"TÖRTÉNELMI BORVIDÉK - KÉZMÛVESSÉG, KULTÚRA - ABLAK EURÓPÁRA"
pályázati felhívás
2004-10-29

Az Art Misszió Alapítvány Natura Manufaktúra programja keretében pályázatot hirdet Tokaj Hegyaljához kapcsolódó míves ajándéktárgyak készítésére természetes alapanyagok felhasználásával.

A “Történelmi borvidék - kézművesség, kultúra - ablak Európára” című pályázaton nemzetközi szinten is versenyképes, kizárólag természetes anyagból készült míves ajándéktárgyakkal lehet indulni, amelyek híven tükrözik Tokaj és Hegyalja sajátos kulturális örökségét, természeti értékeit, a borvidék történelmét, a borkészítés folyamatát.

A pályázat célja:

A természetes anyagok és ezzel szoros kapcsolatban a kézmûvesség, “régi” mesterségek újrafelfedezése. Olyan nívós, természetes anyagból készült, reális áron elõállított tokaj-hegyaljai emléktárgyak, amelyek a kézmûvesség /kerámia, fafaragás, tûzzománc, textil, bõr, gyékény, stb./ sajátos eszközeivel megjelenítik ennek az õsi borvidéknek a hangulatát, a szokványos “souvenir”-ek mûanyag-színvonalát felülmúló tartalom és formavilággal.

Pályázók köre:

Iparmûvészek, népi iparmûvészek, népmûvészeti és díszítõmûvészeti szakkörök, egyesületek, mûhelyek, egyéni alkotók, mûvészeti stúdiók, alkotó közösségek.
A pályázatra jelentkezési lap kitöltésével valamint az elkészített mintadarab 1-1 példányával lehet pályázni. A jelentkezési lap a www.artmission.hu honlapon is letölthetõ.

A pályázatok beadási határideje: 2005. március 1.

A pályázat nyertes alkotásai bemutatásra kerülnek az VI. Nemzetközi Képzõ- és Iparmûvészeti Kiállításon Tokajban, gyártásukra szerzõdéskötés lehetséges.

A pályamunkákat a következõ címre kérjük eljuttatni: 3910, Tokaj, Rákóczi u. 45. Tokaji Galéria és Képzõmûvészeti Szalon.

További információ:
Handáné Balázs Ilona pályázati referens
Art Misszió Alapítvány
Tel.: (47) 352-746
Fax: (47) 352-800
E-mail: artmission@chello.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat