Hírek > Olvasóink kérték  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

"ÖRÖKSÉGÜNKKEL EURÓPÁBA I."
2004-10-29

Az Art Misszió Nemzetközi Mûvészeti és Hagyományõrzõ Alapítvány 2004 májusától kezdõdõen országos vándorkiállítás formájában kívánja a nagyközönség elé tárni a külföldön lévõ, Magyarországon eddig be nem mutatott XVIII-XX. századbeli neves magyar képzõmûvészeink alkotásait.

Az ”Örökségünkkel Európába I” projekt az ország négy megyéjében helyszínenként egy hónapig tartó kiállítás formájában mutatta be a külföldrõl behozott képzõmûvészeti  tárlat anyagát képezõ 40 db. festményt, a tárlat 2004 májusától 2004 novemberéig kerül bemutatásra Nyíregyházán a Jósa András Múzeumban, Miskolcon a Herman Ottó Múzeumban, Debrecenben a Déri Múzeumban és Nyírbátorban a Báthori István Múzeumban és minden helyszínen, minden korosztály körében, magas látogatási aránynak örvend.

A bemutatott neves magyar mûvészek festményei között megtalálhatóak Munkácsy Mihály, Mednyánszky László, Csók István, Révész Imre, Magyar Mannheimer Gusztáv, Glatz Oszkár, Thorma János, Aba Novák Vilmos alkotásai és még sok más mestermunka.

Az ” Örökségünkkel Európába ” projekt 450 külföldön lévõ neves magyar képzõmûvészeti alkotás helyét térképezte fel hazánkban történõ bemutatás céljából.

A jelenleg még megtekinthetõ tárlatot a közeljövõben az "Örökségünkkel Európába II” vándorkiállítás anyagával, majd további kiállításokkal szeretnénk kiegészíteni, bemutatva ezáltal több száz külföldön lévõ neves magyar alkotó mûvét egy több részbõl álló több éves országos vándorkiállítás sorozat keretében.

Bízunk benne, hogy kezdeményezésünk pozitív fogadtatásban részesül és várjuk mindazok jelentkezését, akik érdeklõdnek missziónk iránt, részt szeretnének venni a programban és lehetõségeikhez mérten támogatják.

Várjuk olyan intézmények, múzeumok jelentkezését is, akik a 2005 évben szívesen fogadnák az "Örökségünkkel Európába II.” program 60 festménybõl álló anyagát.

Art Misszió Alapítvány
Cím: 4400 Nyíregyháza, Hõsök tere 6.I./1., 3910, Tokaj, Bethlen Gábor u.32.
Tel.: (42) 400-782,
Fax: (47) 352-800
E-mail: info@artmission.hu
Internet:
www.artmission.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat