Hírek > Programfelhívások  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

A FOGYATÉKKAL ÉLÕ TÁRSADALMI CSOPORTOKKAL, VALAMINT A MAGYARORSZÁGI NEMZETI ÉS ETNIKAI KISEBBSÉGEKKEL FOGLALKOZÓ CIVIL- ÉS ÉRDEKKÉPVISELETI SZERVEZETEK FELKÉSZÍTÉSÉRE
2004-11-11

Magyarország immár teljes jogú tagja az Európai Uniónak, így megnyíltak elõttünk is az EU közösségi forrásokból támogatott pályázati lehetõségek.

Ahhoz, hogy a támogatásokat sikeresen le lehessen hívni, és azok az érintett célcsoportok számára is elérhetõvé váljanak, el kell sajátítani azt a személetet, amelyek a pályázatírás nélkülözhetetlen velejárói. Erre kínál lehetõséget a Tempus Közalapítvány az EU PÁLYÁZATKÉSZÍTÕ TRÉNING címû képzése a fogyatékkal élõ társadalmi csoportokkal, valamint a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel foglalkozó civil és érdekképviseleti szervezetek számára.

A képzési program célja: a szervezetek hatékony segítséget kaphassanak ahhoz, hogy megszerezzék és használni tudják azokat az elméleti és gyakorlati ismereteket, amelyek a célcsoport fejlesztési programjai megvalósításához szükséges pályázatok elkészítéséhez járulnak hozzá. Az ismeret és készségfejlesztés mellett a program szándéka, hogy a résztvevõk közötti partnerség megerõsödjön, így közös pályázatokat és projekteket tudjanak elkészíteni és végrehajtani.

A képzés célcsoportjai:  a képzésben a magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségek, illetve a fogyatékkal élõk érdekképviseleti szakmai és civil szervezetei vehetnek részt.

A képzési program rövid bemutatása:
A képzés program összesen 100 tanóra. A képzés fõ tartalmi egységei:
- Az EU fejlesztési források áttekintése, pályázati lehetõségek, pályázatfigyelés (30 tanóra
- Projektmenedzsment lépésrõl lépésre (60 tanóra, amely tartalmazza az egyéni tanácsadást
- Informatikai készségfejlesztés (10 tanóra) Az informatikai modul nem elkülönülten, hanem a tartalmi modulok részeként kerül megvalósításra.

A képzés ütemezése:
A képzések végrehajtása 3 csoportban folyik. A résztvevõk a képzés konkrét idõpontjára jelentkeznek, de a Tempus Közalapítvány fentartja a jogot a végsõ csoportbeosztás összetételét illetõen. A speciális tanítási igényû hallgatókat a Tempus Közalapítvány azonos csoportba osztja be.

Idõpont
1. 2005. január 4. - 2005. február 18.
2. 2005. január 24. - 2005. március 8.

A képzés finanszírozása:
A képzés teljes költségét az Informatikai és Hírközlési Minisztérium a Tempus Közalapítvány számára téríti meg, a hallgatókat fizetési kötelezettség nem terheli.

További információ:
Cseh Tímea
Tempus Közalapítvány
Tel.: (1) 237-1300
E-mail: timea.cseh@tpf.hu
Internet: www.tka.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat