Hírek > Európai Alkotmány  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

CIVILBARÁTABB A KONVENT
2002-05-10

Hírlevelünkben rendszeresen beszámolunk a Brüsszelben háromhetente ülésező Konvent munkájáról. Ehhez jelentős segítséget kapunk a testület munkáját folyamatosan figyelemmel kísérő és azt elemző Európai Állampolgárok Egyesületétől (ECAS).

A szervezet 2002. május 7-én Brüsszelben tartott közgyűlésén a résztvevők tájékoztatást kaptak arról, hogy az ECAS Konventhez eljuttatott javaslatai nyomán:

a. a Konventnek otthont adó ülésteremben megnövelték az ülőhelyek számát, ahonnan az érdeklődők - így a civil szervezetek képviselői - közvetlenül figyelemmel kísérhetik a testület munkáját;
b. a Konvent dokumentumai a továbbiakban hozzáférhetőek lesznek a helyszínen is az érdeklődők számára.

Az ECAS harmadik javaslatával (az érdeklődők az ülésnapok alatt akadálymentesen és közvetlenül találkozhassanak a Konvent tagjaival és a titkársággal) kapcsolatban még nem született döntés.

Az itt leírtak is mutatják, hogy érdemes (értelmes) lobbizni!

Az ECAS közgyűlésén részt vett Gerard Ligris, aki az Európai Bizottságban az Európa jövőjéről folytatott vita felelőse. Az Európa Ház képviseletében részt vevő Barabás Miklós tájékoztatást adott a magyarországi civil szervezetek európai integrációval kapcsolatos programjairól, a brüsszeli civil iroda felállításáról.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat