Hírek > Beszámoló programokról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

"A CIVILEK EURÓPÁJA MAGYARORSZÁGON"
2005-02-04

EU-s tanfolyam Nyíregyházán civil szervezetek részére

A több mint 70 érdeklõdõ részvételével megtartott tanfolyamra az Európa Ház, a nyíregyházi Európa Egyesület, az Elsõ Nyírségi Fejlesztési Társaság, a Magyar Békeszövetség és a Nyíregyházi Fõiskola közös rendezésében került sor Nyíregyházán 2005. január 17-20. között.

A rendezvény nyitó plenáris ülésén a Városháza dísztermében Csabai Lászlóné, Nyíregyháza polgármestere köszöntötte a résztvevõket, majd Robert van Nouhuys, a Holland Királyság magyarországi nagykövete, Balogh András egyetemi tanár, Dr. Vastagh Pál, az Országgyûlés Alkotmány-és Igazságügyi Bizottságának elnöke és Dr. Balogh Árpád, a Nyíregyházi Fõiskola rektora tartott bevezetõ elõadást a jelenlévõknek.
 
A tanfolyam további programjaira a Nyíregyházi Fõiskolán került sor, melyek keretében a résztvevõk értékes információkat szerezhettek az európai uniós pályázatokról és pályázatírási technikákról, a régió európai uniós tapasztalatairól, az európai állampolgárságról, az eredményes EU-s kommunikáció titkairól, az európai életmódról és divatról, a sokakat érintõ Nemzeti Civil Alapprogramról és annak 2005-ös pályázati lehetõségeirõl, valamint bemutatkozott a brüsszeli magyar civil iroda munkatársa is. A tervek szerint hasonló kérdésekrõl rendez elõadás-sorozatot az Európa Ház Budapesten 2005. elsõ felében.
A rendezvényt az Európai Bizottság Oktatási és Kulturális Fõigazgatósága támogatta.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat