Hírek > Hírek Brüsszelből  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

Magyarországi Régiók Hete Brüsszelben
[Brüsszeli Civil Iroda]
2005-02-15

Merész vállalkozásba fogott a Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviselete akkor, amikor egyhetes rendezvény formájában lehetőséget kívánt adni a magyar régióknak és városoknak arra, hogy bemutatkozhassanak az Európai Unió egyik központjában, Brüsszelben.

Nem kevés koordinációs munkát igényel egy ilyen rendezvény életre hívása, amit jól illusztrál az a tény, hogy az előkészületek már tavaly nyár óta folynak.

Az eseményre 2005. március 14-18. között kerül sor, melyhez az EU egyik tanácsadó intézménye, a Régiók Bizottsága ajánlotta fel konferenciatermeit. A kezdeményezés fő célja az, hogy a régiók ismertsége és szerepe tovább erősödjön az Unión belül, ezáltal is hozzájárulva az EU versenyképességét növelni hivatott ún. lisszaboni célkitűzések megvalósulásához

 

A Régiók Hetének fő témája a tudásalapú társadalom megjelenési formája a magyar régiókban és városokban. A hét régiót bemutató kiállítás, az első magyarországi tudásalapú regionális fejlesztési programról (TALENTIS) szóló kétnapos konferencia, vagy az esélyegyenlőséget és a romák beilleszkedését célzó Roma Mediátor Program bemutatása mind-mind olyan programpontok, melyek ebben a megvilágításban közelítenek Magyarországhoz. S hogy ne csak száraz szakmai programok jellemezzék a rendezvényt, az újonnan megnyílt Magyar Kulturális Intézetben Sebestyén Márta és Sípos Mihály (Tolcsvay-Müller: Rákóczi Fantázia) szórakoztatják majd a résztvevőket.

 

Eddig körülbelül 130-an jelezték részvételi szándékukat, a kezdeményező Régiók Képviseletének vezetője azonban mintegy kétszáz résztvevőre számít. A Képviselet – mint az egész koncepció és a programok kidolgozója – összefogja és koordinálja az előkészületeket, s a Régiók Bizottságával vállvetve az infrastrukturális hátteret (hely, tolmácsolás, lebonyolítás stb.) is biztosítja. A résztvevők pedig maguk intézik a kiállításukhoz vagy bemutatkozásukhoz szükséges anyagok beszerzését és helyszínre juttatását.

 

Amint ez az eddigiekből is kiderült, a népszerűsítő programsorozat elsősorban a brüsszeli közönségnek és a potenciális befektetőknek szól, de szívesen látják az érdekelt kutatóközpontok és civil szervezetek képviselőit is.

Tájékoztató kiadvány a Magyarországi Régiók Hetéről

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat