Hírek > Könyv  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

MI VAN A MALAC SZÁJÁBAN?
2005-02-19

Megjelent a Kosár fogyasztóvédelmi magazin februári száma

Megjelent az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület által kiadott reklámmentes fogyasztói havilap, a Kosár - a fogyasztók magazinja februári száma, mely több újítást tartalmaz: a kreatív (egyben játékos, esetleg meghökkentő), címlap fő célja, hogy megragadja az olvasók, fogyasztók figyelmét, ráirányítva egyben a figyelmet a legfontosabb témára. A lap vezető tesztje ezentúl szintén hangsúlyosabban jelenik meg a címlapon. A magazin írásai tagoltabbak, egyben könnyedebbek lettek.
Természetesen a már megszokott és az olvasók által elfogadott színvonalas tartalom továbbra is a régi.

A februári szám tartalmából:

Megapixelek csatája - digitális fényképezőgépek tesztje
A napjainkban egyre népszerűbb digitális fényképezőgépeket tesztelte novemberben az ICRT nemzetközi szervezet. Ezek közül 20, a hazai piacon kapható modell került most a Kosárba. Tesztünkkel abban próbálunk segíteni, elsősorban az amatőr fotósoknak, hogy eldönthessék, vajon az a sok megapixel, az a sok új funkció, tulajdonság, amit ezekbe a kis csodamasinákba beépítettek, valóban megfelel-e az ígért elvárásoknak. Iránytű kezdőknek címmel fogalommagyarázatok segítik az eligazodást.

Bizonytalan biztonság - a génmódosított élelmiszerekről
Alcímeinkből: Emberiségen végzett kísérlet?!; USA és Kanada: diadalmenetben; Itthoni szondázások; Mit mond a jog?; A génpiszkáltak már a spájzban vannak?

Slampos autószervizek régiós tesztje
A bécsi központú Európai Fogyasztói Tanácsadó Szolgálat által végzett vizsgálatából kiderül, hogy Ausztria, Magyarország, Csehország és Szlovákia szervizei között milyen árkülönbségek vannak, s hogy mennyire veszik komolyan a hibák megkeresését.

Sarki boltok szédülés ellen - Interjú Prokopp Dórával
Az ismert televíziós személyiség a Kosár magazinnak elmesélte többek között, hogy miért nem szereti a reklámokat, miért „húzza be fülét-farkát”, mielőtt belép egy üzletbe, és hogy érik azért még kellemes meglepetések is vásárlásai során.

Fertőtlenítő hatású tisztítószerek tesztje - többnyire tényleg hatékonyak
Hypózzunk-e vagy sem, egyáltalán, mennyit használjunk belőlük? - kiváló és csalóka szerek.

Továbbá:
Építőanyag-vásárlási fortélyok; Wellness-kalauz; Nyelviskolák; Országos felmérések tévénézési szokásainkról és elektromos szolgáltatóinkkal kapcsolatos fogyasztói elégedettségeinkről-elégedettlenségeinkről.

További információ: www.kosarmagazin.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat