Hírek > Egyéb hírek  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

POZITÍV PÉLDA
Tájékoztató a Telebörze 2005-rõl
2005-03-26

Alulról jövõ kezdeményezés, egy civil szervezet megszervezte, üzleti partnerek felkarolták, célja a hátrányos helyzetû szervezetek támogatása, technikai eszközökre lehet pályázni: mi az? A válaszért nem kell sokáig olvasni: ez a Telebörze.

A civil szféra ötletgazdájaként is számon tartott Sebestény István nonprofit kutató (Civitalis Egyesület) 2004-ben kereste meg az Európa Házat. Gondolata az volt, hogy sok civil szervezetnek lenne szüksége irodatechnikai eszközökre, nyomtatóra, faxra, számítógépre, amiket nem feltétlenül tud megvásárolni. Ezért jó lenne, ha a mások által nem használt de mûködõképes  eszközök azokat még hasznosítani tudó szervezetekhez kerülnének. A nemes gondolatot tett követte és a Civiliáda 2004 keretében az Európa Ház meghirdette a Telebörze 2004-t. A kezdeményezésnek nagy sikere volt, ezért Telebörze 2005 néven a szervezõk újra nyílt pályázatot hirdettek 2005 januárjában.

A mintegy 100 irodai eszközök felajánlói közül kiemelkedik a Ricoh Hungary Kft. (40 db lézernyomtatót és 30 db lézerfaxot ajánlottak fel) és a Szerencsejáték Rt. (13 db új mobiltelefont), ezzel is jó példáját mutatva a civil szféra és az üzleti szektor közötti együttmûködésnek.

A felajánlókból álló zsûri döntött (helyzetét nem könnyítette, hogy több mint ötszörös volt a túljelentkezés) és az eszközök átadására 2005. március 24-én került sor Budapesten a Millenáris Parkban. A szervezést segítette és az átadás helyszínét ingyenesen bocsátotta rendelkezésre a Millenáris Park, ahol az átadásnál közremûködött Falusi Mariann, a Pa-dö-dõ együttes énekes sztárja.
-
A Telebörze 2005 átadóján sorsolták ki azt a négy szervezetet, melyek visszaküldték a Cékla program kérdõívét és így irodatechnikai eszközöket, csomagot nyertek.

Nyertesek listája

Tekintse meg képeinket!

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat