Hírek > Nemzeti Civil Alapprogram  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ROHAM A BÍRÓSÁGON
NCA tájékoztató elektorok számára
2005-04-19

2005. március 31-én megjelentek a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) 2005. évi elsõ körös pályázati felhívásai.

Az eredményes pályáztatás elõsegítése érdekében az Európa Ház nyílt konzultációt szervezett NCA-elektorok számára 2005. április 15-én a budapesti Pallas Páholyban.

A tájékoztatón a házigazda Barabás Miklós (az NCA Tanács tagja) mellett kollégiumi tagok - Simon József és Szilvássy István - és Berta Márton, a Magyar Államkincstár (MÁK) képviselõje válaszoltak a felmerülõ kérdésekre. A találkozó résztvevõi így tájékoztatást kaptak a 2005. évi elsõ körös országos mûködési célú és a három szakmai kollégium által kiírt pályázatokról (ez utóbbira közhasznú és kiemelten közhasznú minõsítéssel rendelkezõ szervezetek pályázhatnak) és az azokhoz kapcsolódó legfontosabb gyakorlati tennivalókról.

Berta Márton (MÁK) részletesen ismertette a mûködési célú pályázatok kitöltésével, a pályázati ûrlap legfontosabb pontjaival és a pályázatok kötelezõ mellékleteivel kapcsolatos lényeges tudnivalókat, valamint felhívta a figyelmet a hiánypótlás lehetõségére, mely újdonság a 2004-es évi pályázatokhoz képest.
-
Április 14-e úgy fog bevonulni a Fõvárosi Bíróság történetébe, mint az egyik legforgalmasabb nap a Civil Irodán. Aznap ugyanis több mint százan áltak folyamatosan a sorban bírósági kivonatért. A hosszú sor oka egyszerû: május 2-a az NCA-pályázatok közelgõ határideje. Ezt tetézte a Phare Access 2003 pályázati határidõ (április 18.) és a folyosói pletykák szerint a bírósági számítógépes rendszer csõdje elõzõ nap. Valószínûleg a többi bíróságon a nyomás kisebb, mindenesetre érdemes idõben beszerezni a pályázatokhoz szükséges bírósági dokumentumokat.

A 2005-ös évi elsõ körös pályázatok beadási határideje: 2005. május 2. A pályázatokhoz kapcsolódó dokumentumok letölthetõk a http://www.nca.hu/ honlapról.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat