Hírek > Beszámoló programokról  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

HÁROMSZÁZ CSAPAT A SCHUMAN-VETÉLKEDŐN
2002-04-25

Április végén az ország húsz helyszínén rendezik meg a Robert Schuman középiskolai EU-ismereti országos vetélkedőt. A versenyt immár negyedik alkalommal hirdették meg.

A Heves Megyei Hírlap tudósításában beszámolt arról, hogy a csaknem háromszáz csapat közül negyven fővárosi. Debrecen 20, Székesfehérvár 10 Dunaújváros és Vác 99 csapattal szerepel, de számos kistelepülés is indít csapatot. A felmenő rendszerű, megyei, regionális döntőket és az országos döntőt magában foglaló verseny célja az Európai Unió eszméjének és gyakorlatának megismertetése a magyar középiskolás kor-osztállyal.

Az országos döntőbe jutott minden egyes csapat győztesnek tekintheti magát, mert elnyeri a jogot egy, az EU központjába, Brüsszelbe szervezett jutalomútra.

A megyei szintű előválogató versenyeken alakul ki a regionális elődöntők mezőnye, a megyei előválogatóból továbbjutott 42 csapat versenyzőivel. A hét regionális elődöntő mindegyikén hat csapat méri össze tudását. Az országos döntőbe a regionális elődöntőkön nyertes hét csapat jut be.

Szerző: [Európa Itthon]

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat