Hírek > Nemzeti Fejlesztési Terv  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

KÖZÖS CIVIL ÁLLÁSPONT
Civilek véleménye az OFK-ról
2005-09-08

A nyár elején látott napvilágot az Országos Fejlesztéspolitikai Koncepció (OFK) és az Országos Területfejlesztési Koncepció (OTK); e dokumentum-tervezetek azt szolgálják, hogy meghatározzák az ország közép- és hosszútávú fejlesztéspolitikai céljait, vagyis választ adjanak arra a kérdésre, hogy milyen legyen a jövõ Magyarországa.

"Magyarország 2020" - OFK-OTK zárókonferencia
Budapest, 2005. szeptember 8.
A dokumentum-tervezetekrõl a Nemzeti Fejlesztési Hivatal (NFH) társadalmi egyeztetést kezdeményezett, arra kérve a civil szervezeteket, hogy nyilvánítsanak véleményt az elképzelésrõl.

Annak érdekében, hogy a civil szervezetek ne csak külön-külön éljenek a vélemény-nyilvánítás és a javaslattétel lehetõségével, hanem az általuk legfontosabbnak tartott kérdésekben próbáljanak meg közös álláspontot is megfogalmazni, az Európa Ház nyílt konzultáció-sorozatot kezdeményezett, a véleményeket egybegyúrva közös civil álláspontot készített.

A 40 civil szervezet által aláírt dokumentumot eljuttatták a Gazdasági és Szociális Tanács 2005. augusztus 30-i ülésére, ill. a Nemzeti Fejlesztési Hivatalhoz.
-
Az OFK társadalmi egyeztetésének zárókonferenciájára 2005. szeptember 8-án került sor Budapesten. A tájékoztató szerint a véleményezési idõszak alatt mintegy 850 javaslat érkezett az NFH-hoz.
-
A közös civil álláspont az interneten:
http://www.eucivil.hu/article.php?pId=719

További információ:
http://www.nfh.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat