Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

KARÁCSONYI PIHENÉS A FECSKEPALOTÁBAN 2005
2005-10-26

Pályázati kiírás

Kiíró: Szép Jelen Alapítvány
Pályázat címe: „Karácsonyi pihenés a Fecskepalotában 2005”
A pályázat érdekeltségi köre: nem családban élő, sérült, fogyatékos, hátrányos helyzetű gyermekcsoportokat támogató szervezetek
A pályázat célja: nem családban élő, hátrányos helyzetű gyermekközösségeket támogató szervezet hozzásegítése ahhoz, hogy támogatottjainak közösségfejlesztő és felejthetetlen karácsonyi élményt szerezhessen a Fecskepalotában, 2005. karácsonyán.

1. Bemutatkozás
A Fecskepalota egészségkárosodott és fogyatékos személyek speciális üdülőjeként működik, évente mintegy 1400 fő rekreációs célú, csoportos üdülését szolgálva. A harminckét főt befogadó, folyamatosan üzemelő pihenőház a Vértes hegységben, Gánt-bányatelepen található, újonnan épített, egyszintes épület. Négyágyas szobákkal (emeletes ágyakkal), azokhoz tartozó fürdőszobákkal, tágas étkezővel, cserépkályhával fűtött társalgóval (ahol televízió, video- és dvd-lejátszó is van) , hegyre tekintő nagy fedett tornáccal rendelkezik. Az épülethez később rehabilitációs szárny épült jól felszerelt tornaszobával (pl. pingpongasztallal, csocsóval) és manuális tevékenységre létesített kemencés foglalkoztató helyiséggel. A Fecskepalota kívül-belül akadálymentesen átjárható, lépcső nincs a vendégek által használt épületrészekben. Padozata csúszásmentes kerámia, padlófűtéssel felszerelve. Az üdülő tágas bekerített udvarral és parkkal rendelkezik, környéken sétát lehet tenni a faszénégetők boksáihoz, geológiai parkba és bányamúzeumba, a Vértes hosszabb kirándulásokra, túrákra is alkalmas. A Fecskepalota 25 km-es körzetében található kedvelt kirándulóhelyek: Székesfehérvár, Mór, Csákvár, Csókakő, Majk, Várgesztes, Vérteskozma. Az üdülő nem kereskedelmi célú szálláshely és semmiféle állami normatív támogatásban nem részesül. Az üdülőben átadó-melegítő konyha áll a vendégek rendelkezésére, mely főétkezés elkészítésére nem alkalmas, tehát naponta legalább egyszeri meleg ételt meg kell rendelni (reggeli 300, ebéd 500, vacsora 400 Ft/fő/nap).

2. A támogatás
A kiválasztott szervezet számára elnyerhető támogatás összértéke 400 000 Ft, amely készpénzre nem váltható. Az összeg tartalmazza: a 32 férőhelyes üdülőház használatát háziasszonyi segítséggel 2005. december 22-én 14 órától 29-én 10 óráig, egyszeri lovas kocsizást (lovas szán) a Vértesben, közös kemencés sütést a búbos kemencénkben foglalkozásvezető irányításával, játékos mozgásfejlesztő programot a tornaszobában szakember vezetésével. Továbbá a Szép Jelen Alapítvány más forrásból (az Európa Ház „villám” pályázatán elnyert összegből) biztosított karácsony esti vacsorával és szerény ajándékkal (minden gyermeknek) várja a támogatott gyermekcsoportot.

3. A pályázaton való részvétel feltételei
A pályázó Magyarországon bejegyzett nonprofit szervezet (alapítvány, egyesület), vagy önkormányzati-állami-egyházi fenntartású intézmény lehet, amely hátrányos helyzetű gyermekcsoportok támogatásával foglalkozik. Jelen támogatás felhasználásakor biztosítani tudja a gyermekcsoport mellé a kísérőszemélyzetet, a gyermekek sérültségi fokától függően, de minimum 5 főt.

Pályázati díj: 1000 Ft, a befizetésről történő igazolást mellékletként kérjük csatolni. Bankszámlaszám: KHB. 10402908-31303024-70070000, a közlemény rovatban kérjük feltüntetni: „pályázati díj200512”.
Elvárt önrész: az utazás oda-vissza, napi háromszori étkezés, amiből egy a kötelezően megrendelendő meleg étel (amely kiszállítással kérhető a helyi Vértes Vendéglőben).

4. A projekt elbírálása, értékelési eljárás
Az adomány odaítéléséről a benyújtott pályázatok alapján a Szép Jelen Alapítvány független bizottsága dönt. A pályázat eredményét saját honlapunkon tesszük közzé, a beadási határidőt követő 10 napon belül. A döntés eredményéről minden pályázó írásban is értesítést kap, a nyertest (az idő rövidsége miatt) telefonon felhívjuk. Hiánypótlásra lehetőség nincs. A bizottság a döntést nem köteles megindokolni. Fellebbezésnek helye nincs.
Az elbírálás szempontjai: 
- hátrányos helyzetű gyermekcsoport bemutatása, 
- szakmai megalapozottság, 
- kidolgozott tábori program leírás,
- az önrész pontos bemutatása.

5. A pályázat értékeléséhez szükséges dokumentumok
- hiánytalanul kitöltött pályázati űrlap (kézzel nyomtatott nagybetűkkel vagy géppel kérjük kitölteni, letölthető a www.fecskepalota.hu honlapról))
- az alapító okirat illetve az alapszabály szervezet képviselője által hitelesített másolata
- aláírási címpéldány másolata
- a pályázati díj befizetéséről szóló igazolás

6. A pályázat meghirdetése
- a Szép Jelen Alapítvány saját honlapján: www.fecskepalota.hu
- a Fecskepalota hírlevelében
- a Fejér Megyei Hírlapban
- internetes portálokon
- egyéb pályázati fórumokon történik.

7. A pályázat benyújtásának módja és határideje
A pályázatot két példányban (egy eredeti és egy másolati) magyar nyelven, ajánlott küldeményként, postai úton kell eljuttatni a következő címre:
Szép Jelen Alapítvány
Mészárosné Hőbe Ildikó programvezető
8082 Gánt-bányatelep
Fecskepalota
A borítékra rá kell írni: „Karácsonyi pihenés a Fecskepalotában 2005”
A postára adás határideje: 2005. november 22.
A pályázatok befogadásánál a postai bélyegző dátumát vesszük figyelembe. Csak a postai úton, a fenti címre feladott és formailag is megfelelő pályázatok kerülnek elbírálásra.
További információ kérhető a (22) 354-404-es telefonszámon, a fepa@mail.datanet.hu e-mail címen vagy a www.fecskepalota.hu honlapon.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat