Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ÍRJ MEG EGY OLDALT! - pályázat középiskolásoknak
2002-03-01

A Generation Europe Magyarország Alapítvány negyedik alkalommal jelenteti meg az Európa diáknaptárt a 2002/2003-as tanévre. A középiskolásoknak szóló és 40.000 példányban terjesztett kiadványban többek között olvasni lehet az Európai Unió kialakulásának történetéről és intézményeiről, a magyar diákok számára is elérhető oktatási programjairól, a nyelvtanulásról vagy Magyarország európai uniós csatlakozási tárgyalásairól.

Található benne hasznos címek gyűjteménye, országismertető, Magyarország és Európa térképe és még sok más érdekesség. A 2001/2002-es kiadványban a számos kedvezményre jogosító Európa diákkártya is helyet kapott.

A felhívás

A tavalyi naptárban kértünk meg Titeket először, hogy vegyetek részt a diáknaptár egy oldalának kialakításában. Sok értékes javaslatot kaptunk. A nyertes szöveget Poroszlai Csilla, a békéscsabai Evangélikus Gimnázium tanulója küldte be (lásd a “Brüsszelbe készülnek a civilek” című cikket). Örülünk kezdeményezésünk sikerének, ezért arra gondoltunk, hogy a jövő évi kiadásban is szerepeltetünk egy olyan oldalt, melynek szövegét Te találhatod ki.

2001 a Nyelvek Európai Éve, ezért témájául a nyelvtanulást választottuk. Ha érdekel a dolog, folytasd tetszésed szerint az alábbi mondatkezdetet:

„Azért érdemes nyelvet tanulnom, mert …”

Válaszod ne haladja meg a 200 szót.
Minden diák válaszolhat, aki magyar középfokú oktatási intézmény 14-19 éves tanulója.

A naptár szerkesztő bizottsága által legjobbnak ítélt pályamunkát a szerző nevével és fényképével együtt a diáknaptár következő, 2002/2003. tanévi kiadásában megjelentetjük.

Javsalatodat „Diákoldal” jeligére, nevedet, címedet, iskolád nevét és osztályodat feltüntetve a következő címre küldd vissza levélben vagy e-mailen:

Generation Europe Magyarország Alapítvány
Postacím: 1395 Budapest 62., Pf. 113.
E-mail: civil@elender.hu

Beküldési határidő: 2002. március 31. Jó fogalmazást!

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat