Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

ÚJ OKTATÁSI PÁLYÁZAT A SOCRATES PROGRAMBAN
2002-04-11

Az Európai Bizottság Oktatás és Kultúra Főigazgatósága új pályázatot hirdetett a Socrates program keretében.

A pályázati felhívás célja, hogy

- megkönnyítse "Az oktatási és képzési rendszerek konkrét jövőbeni céljairól" szóló jelentés megvalósítását az egyes kiemelt témákon dolgozó intézmények közötti tapasztalatcsere felhasználásával, de egyéb, a nemzetközi együttműködés terén általában alkalmazott módszerekkel is;

- olyan oktatási, élethosszig tartó tanulást biztosító, illetve kutatási célú intézményeket támogasson pénzügyileg, amelyek innovációs lehetőségeiket olyan kulcskérdések kapcsán mozgósítják, amelyek a célokról szóló jelentés megvalósításával kapcsolatosak.

2002-ben a kiemelt témák a következők:

1. Alapkészségek
2. Természettudományos, műszaki és matematika-oktatás
3. Az oktatási és képzési rendszerek átfogó fejlesztése

Támogatható tevékenységek: tanulmányok, elemzések, kísérleti projektek, szemináriumok, szakértői csereprogramok és egyéb megfelelő intézkedések, amelyek célja az ismeretek javítása és a szakértelem és tapasztalatok cseréje a kiemelt témák kapcsán.

Pályázásra jogosult minden olyan intézmény, amely a pályázatban foglalt célok kivitelezéséhez megfelelő szakértelemmel rendelkezik.

A 2002. május 3-i határidővel beadható pályázat részletes felhívása angol és magyar nyelven is elérhető a Tempus Közalapítvány honlapján. (www.tpf.iif.hu, Hírek, események rovat). Az Európai Unió Tanácsa által az "Oktatási és képzési rendszerek konkrét jövőbeni céljairól szóló jelentése" is hamarosan elérhető lesz ugyanebben a rovatban.

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat