Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

NEMZETKÖZI VISEGRÁDI ALAP
2005-11-26

A V4-ek közös programjai elõsegítik egymás jobb megismerését. Ezért is fontos, hogy minél több jó projekt részesüljön támogatásban - mondta a Nemzetközi Visegrád Alap igazgatója Budapesten, a Külügyminisztérium által 2005. november 22-én szervezett tájékoztatón.

A Nemzetközi Visegrádi Alapot (NVA) a Visegrádi Együttmûködés négy országa (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) hozta létre 2000-ben, hogy hat témában: kultúra, oktatás, tudomány és kutatás, határon átnyúló együttmûködés, ifjúság és turizmus témákban segítse programok megvalósítását a négy országban. A pozsonyi székhelyû alaphoz évente összesen 3 millió euró támogatásra lehet pályázni; a kedvezményezettek többsége civil szervezet.

Andrzej Jagodzinski, az alap 2003-ban kinevezett ügyvezetõ igazgatója elmondta, hogy az elmúlt öt éve alatt mintegy 1000 pályázatot támogatott és 200 ösztöndíjat adott az NVA. Kiemelte, hogy az NVA-hoz mind a négy ország pályázói anyanyelvükön fordulhatnak segítségért (a pályázati ûrlapot azonban angolul kell beadni), a magyarok például Judita Nagyova programszervezõhöz (E-mail: nagyova@visegradfund.org).

A legközelebbi pályázati határidõ az NVA-ban 2006. január 31. (NVA Stratégiai Program).

További információ:
http://www.visegradfund.org

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat