Hírek > Pályázatok  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

102 MILLIÓ EURÓRA PÁLYÁZHATNAK
2006-01-26

Megjelentek az Európai Gazdasági Térség (EGT), illetve a Norvég Finanszírozási Mechanizmus pályázati kiírásai a Nemzeti Fejlesztési Hivatal honlapján. A pályázaton rendelkezésre álló keretösszeg 2008 tavaszáig mintegy 102 millió euró.

A támogatásra a környezetvédelem, a fenntartható fejlõdés, az európai örökség megõrzése, a humánerõforrás-fejlesztés és oktatás, az egészségügy, a gyermek- és ifjúságpolitika, a regionális fejlesztés és határon átnyúló együttmûködés, a bel- és igazságügyi együttmûködés, valamint az ezekhez kapcsolódó kutatás-fejlesztés területén folytatott tevékenységekkel lehet pályázni. Projektötlet kidolgozására egyelõre nem lehet pályázni, ennek pályáztatása várhatóan idén tavasszal indul.

A finanszírozási mechanizmusok létrehozásával az EGT-tagállamok és Norvégia legfõbb célja a hazánkkal való együttmûködés és partnerségi viszony erõsítése, az életszínvonal növelése, valamint Európa egységének mielõbbi megteremtése. A támogatást nyújtó államok a kiemelt támogatási területek meghatározásakor is e célt tartották szem elõtt.

A mechanizmusok által nyújtott támogatás 2008 tavaszáig folyamatosan elérhetõ, ami jelentõsen megkönnyíti a tervezést a pályázók számára, így a civil társadalom és a nem kormányzati szervezetek is jobban ki tudják használni a finanszírozási mechanizmusok biztosította lehetõségeket.

Pályázati dokumentáció:
www.eeagrants.hu
www.nfh.hu

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat