Hírek > Nemzeti Civil Alapprogram  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

A TANÁCS MEGVÁLASZTOTTA, A BIZOTTSÁG MEGHALLGATTA, A MINISZTER KINEVEZTE AZ NCA TANÁCS TISZTSÉGVISELÕIT
2006-02-03

Németh Ferencet, az NCA Tanács javasolt elnökét és Rácz Sándor alelnököt 2006. február 2-i ülésén meghallgatta az Országgyûlés Társadalmi Szervezetek Bizottsága, majd aznap délután már meg is kapták miniszteri kinevezésüket.

Az Országgyûlés Társadalmi Szervezetek Bizottsága (TSZB) ülésén mutatkozott be elõször a nyilvánosság elõtt az NCA Tanács új elnöke és alelnöke. Az eseményre azért került sor, mert miniszteri kinevezésükhöz a TSZB egyetértése is szükséges (az NCA törvény szerint: “A Tanács elnökét a miniszter a Bizottság egyetértésével, a Tanács javaslata alapján a Tanács tagjai közül kéri fel.”). Németh Ferenc elmondta, hogy a Tanács legfontosabb feladatai közé tartozik többek között az eddigi pályázati tapasztalatok összegyûjtése, a hatékony és szakszerû mûködés elõsegítése és egy hatékonyabb kommunikációs rendszer kialakítása. Kiemelte, hogy a pályázati rendszer hibáinak javítását az NCA szereplõinek jó együttmûködése nagyban elõsegítheti. Rácz Sándor szerint a sikeresebb pályázatokat a civilek szervezettebb felkészítése is segíthetné. Hozzátette, hogy az NCA elfogadottságát és ismertségét növelni szükséges nem csak a civil szervezetek között, hanem a társadalomban is. Bemutatkozásuk után a TSZB támogatásukról biztosította a jelölteket. Ezután Németh Ferenc és Rácz Sándor az Ifjúsági … (hosszúnevû) minisztériumban vehették át kinevezésüket Göncz Kinga minisztertõl.

Ezt megeleõzõen az NCA Tanács 2006. február 1-i ülésén a személyi kérdések mellett döntött a kollégiumokról is. Ennek értelmében a Tanács változatlanul hagyta a kollégiumi rendszert, így a február közepén tartandó kollégiumválasztó elektori gyûlések ugyanannyi kollégiumi tagot fognak választani, mint két éve.

A Tanács három munkacsoportot is létrehozott:
- A 2006-2009 közötti stratégiai célok és a 2006. I félévi munkaprogram kidolgozására;
- az NCA szabályzatainak számbavételére, a korábbi határozatok áttekintésére;
- a kommunikációs feladatokra.

---
Németh Ferenc 1990 óta áll kapcsolatban a Magyarországi Ifjúsági Szállások Szövetségével. 1996 óta a szervezet fõtitkára. Az elmúlt két évben a civil szolgáltató, fejlesztõ és információs kollégiumban tevékenykedett. A választásokon a gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, gyermek- és ifjúságvédelem, sport, szabadidõ elektori gyûlés választotta meg az NCA Tanács tagjává. 45 éves, három gyermek édesapja. Hobbija a kertészkedés.
---
Rácz Sándor 1990-ig a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Kézmûves Kamara elnöke volt. Több civil szervezetben tevékenykedik, a Gyõr-Moson-Sopron Megyei Társadalmi Egyesülések Szövetségének elnöke. Az NCA választásokon a Nyugat-dunántúli regionális elektori gyûlés választotta a Tanács tagjává. Immár másodszor, 2004-2006 között is tagja volt a testületnek. Két gyermeke és két unokája van.

Kapcsolódó cikk:
ELNÖKÖT VÁLASZTOTT AZ NCA TANÁCSA
http://www.eucivil.hu/article.php?pId=814

A kollégiumválasztó elektori gyûlések helyszínei és idõpontjai:
http://www.nca.hu/?page=news/details&hir_id=94

Az NCA kollégiumainak összetétele:
http://www.nca.hu/?page=news/details&hir_id=95

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat