Hírek > Hírek külföldről  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:

NYUGAT-BALKÁN CIVIL FÓRUM BRÜSSZELBEN
2006-04-07

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság elõször szervezett civil fórumot a Nyugat-Balkánról Brüsszelben 2006. március 27-28-án.

A mintegy kétszáz résztvevõ között jelen voltak a nyugat-balkáni országok civil társadalmának, az EGSZB, a nemzeti gazdasági és szociális tanácsok, az EU különbözõ intézményeinek és nemzetközi szervezetek képviselõi.

A résztvevõk elmondták, hogy a 15 éve tartó, háborúkkal tarkított bizonytalanságból való kilábalásban szükség van az Európai Unió határozott fellépésére a régióban. Kiemelték a szegénység és a korrupció elleni fellépés szükségességét és azt, hogy a civil társadalom folyamatos fejlõdésében számítanak a külföldi partnerek, így az EU segítségére. A konszenzussal elfogadott záródokumentum további közös civil programokat tartalmaz.

A résztvevõk abban is megállapodtak, hogy legkésõbb 2008-ban újabb fórum keretében értékelik a következõ két év fejleményeit. Ennek elõkészítése, illetve a Fórumon elhatározottak utókövetése az EGSZB Nyugat-Balkánnal foglalkozó ún. kapcsolattartó csoportjának feladata lesz; ennek vezetõje az Európa Ház igazgatója.

További információ:
http://www.esc.eu.int/press/cp/docs/2006/cp_eesc_031_2006_en.doc

Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat