Hírek >  


Civil Európa Hírlevél
feliratkozás
Adja meg e-mail címét:


AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ELNÖKÉNEK ÜZENETE A BRÜSSZELI TÁMADÁSOK UTÁN
(2016-03-31)

Őszinte részvétemet szeretném kifejezni a brüsszeli lakosságnak, a támadásban megsebesülteknek, és mindazok családjainak és hozzátartozóinak, akiket a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson ma reggel  bekövetkezett robbantások érintettek. Egyúttal a támogatásomról és szolidaritásomról biztosítom a belga hatóságokat.

FÖDERÁCIÓ, FOLDOZÁS VAGY FOSZLÁS: AZ EURÓPAI JÖVŐ KÉPEI
(2016-03-31)

Megbukik-e az Európai Unió? - teszi fel a kérdést publicisztikájában Frédéric Mérand, a Montréali Egyetem kutatója. A legvalószínűbb jövőkép a mostani európai építmény fennmaradása és továbbfejlődése, de politikai egység nélkül.


KORAINAK BIZTOS NEM AZ
(2016-03-31)

Nem tartja időszerűnek az európai polgári kezdeményezésről szóló uniós jogszabály felülvizsgálatát az Európai Bizottság. Ezzel a véleményével azonban egyedül van.


OHIM HELYETT EUIPO
(2016-03-31)

Megváltozott néven folytatja működését az Európai Unió védjegyekkel fogalkozó hivatala és az uniós szinten bejegyzett védjegyek elnevezése is megváltozott.

TOVÁBB ERŐSÖDIK A CIVILEK IRÁNTI BIZALOM
(2016-03-31)

10 éve folyamatosan végeznek közösségfejlesztő műhelyek országos felmérést a hazai közintézményekkel kapcsolatos bizalmi viszonyok alakulásáról. A fő témánkban nyolcféle intézményi típusra teszik fel a „Mennyire bízik meg…? kérdést, négyfokozatú válaszlehetőséget kínálva.

ELESETT KATONÁKRA EMLÉKEZNEK
(2016-03-31)

A Krajczáros Alapítvány 2016. november 11-én 11 órakor 7. alkalommal tartja meg nemzetközi gyertyagyújtási akcióját a harctéren elesett katonákra emlékezve.

NEMZETKÖZIESÍTÉS A FELSŐOKTATÁSBAN - A CAMPUS MUNDI PROGRAM NYITÓKONFERENCIÁJA
(2016-03-31)

A 2016. január 1-jén elindult Campus Mundi program célja a felsőoktatás minőségének javítása, különös tekintettel a foglalkoztathatóságra, valamint a magyarországi felsőoktatási intézmények nemzetközi szerepének, elismertségének növelésére. A program egyrészt a nemzetközi hallgatói mobilitás elősegítését, másrészt a hazai felsőoktatási intézmények hallgatóvonzó képességének és nemzetköziesítésének támogatását szolgálja.

EURÓPAI ÍRÓTALÁLKOZÓ
(2016-03-31)

Európai írók egész napos találkozója az Európa Pontban, köztük az Európai Unió irodalmi díjasai- moderátorok által vezetett beszélgetések.


KONZULTÁCIÓ, INFORMÁCIÓ
(2016-03-17)

Összeurópai konzultációt folytatott az Európai Bizottság 2015. szeptember-december között az európai állampolgárságról. Az eredményeket 2016. március közepén hozták nyilvánosságra.

ADNI JÓ
(2016-03-17)

Európai adakozási szokásokról és alapítványokról készített elemzést a Fondation de France. Az összefoglaló tíz ország (Belgium, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország) adatait gereblyézte össze.

NEA VÁLASZTÁSOK
(2016-03-17)

Megválasztásra kerültek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) testületeinek tagjai. A rendszer sajnos nem változott: az előzetesen bejelentkezett és regisztrált elektorok a „virtuális elektori gyűléseken”, vagyis a kormányablakoknál adhatták le szavazataikat.

HOLLAND PÁLYÁZAT
(2016-03-17)

A Holland Királyság budapesti nagykövetsége pályázatot hirdet a holland Külügyminisztérium Emberi Jogi Alapjának forrásaira. A pályázatok beadási határideje 2016. április 8-a.


EU-S PÁLYÁZAT
(2016-03-17)

Az Európai Bizottság Jogérvényesülésért felelős Főigazgatósága pályázati felhívást jelentetett meg olyan nemzeti vagy tagállamok közötti projektek megvalósítására, melyek célja a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem, illetve a Roma integráció elősegítése.

 
Civil Európa Hírlevél hírei
Hírek külföldről
Hírek itthonról
 
Programfelhívások
Beszámoló programokról
Pályázatok
Könyv
Forrás
Beszédes statisztika
Olvasóink kérték
Hírek angolul
 
     Téma     
 
Összes hír
 
Civil Európa/Európa Ház
Kapcsolat | Nyilatkozat